Muistamisen arvoisiin hetkiin

Arkut ja uurnat

Arkut

Suomen laki määrittelee, että vainajaa saa kuljettaa vain siihen tarkoitetulla kulkuneuvolla ja siihen tarkoitetuilla välineillä. Hautajaisjärjestelyissä arkku tulee lainmukaan olla, myös silloinkin kun vainaja tuhkataan. Nooan valikoimasta löytyy laadukkaita kotimaisia puu-, pellava ja puuvilla päällysteisiä arkkuja. Liikkeessämme on esillä erilaisia arkkuvaihtoehtoja ja verkkosivuiltamme, valmistajan kuvastoista sekä valmistajan omilta sivuilta löydätte lisää erilaisia vaihtoehtoja, joihin voitte halutessanne tutustua. Kotimaisten arkkujen lisäksi kuvastoissamme on valittavissa myös virolaisia arkkuja.

Arkun mukana tulee vainajalle tyyny, peitto ja kasvoliina. Arkun sisustus vaihtelee arkun mallin, valmistajan ja hinnan mukaan. Kotimaisiin arkkuihin voi halutessaan lisätä myös esimerkiksi reunoja kiertävät hapsukoristeet. Jokaiseen arkkumalliin on saatavilla kahvat. Kahvat mukailevat valitun arkun tyyliä. Kahvat ei ole pakolliset, mutta voivat helpottaa kantamista ja arkun siirtämistä, varsinkin, jos kantajat ovat eri kokoisia. Myös painavien vainajien siirto on helpompaa kahvoilla. Kantamista varten seurakunnalta saa aina kantoliinat tarvittaessa. Standardi kokoisten arkkujen lisäksi voimme tilata isompi kokoisia arkkuja kookkaille vainajille. Lisätietoja ja erilaisista vaihtoehdoista kerromme mielellämme lisää liikkeessämme tai puhelimitse.

Arkkuhautauksen yhteydessä arkkua kantamaan tarvitaan 4-6 henkilöä, jotka jaksavat osaltaan kannatella tukevasti arkun painon sitä kannettaessa ja hautaan laskiessa. Mikäli tarvitsette siunaustilaisuuteen kantajia, voimme auttaa niiden hankkimisessa. Nooan kautta tilatuista kantajista veloitamme 50e/ kantaja. Olettehan hyvissä ajoin yhteydessä, mikäli kantajille on tarvetta, jotta voimme paremmin taata heidän saatavuuden siunaustilaisuuteen.

Perinteisesti siunaustilaisuudessa arkun päälle asetetaan jonkinlainen leikkokukista tehty arkkukoriste, jonka tyylin ja näyttävyyden sovimme liikkeessä hautausjärjestelyitä sovittaessa. Erilaisista arkkukoristeista löydät kuvastoa liikkeestämme, mutta toteutamme koristeet muistakin toiveista ja ideakuvista.

Uurnat

Tuhkauksessa vainajan tuhkat säilötään uurnaan. Uurnan voi joko haudata maahan: uurnahautapaikalle, muistolehtoon tai suvun omaan hautapaikkaan. Tuhkat voi myös sirotella hautausmaan sirottelualueelle tai yksityiselle maalle tai vesistöön. Neuvomme mielellämme uurnan eri hautaustavoista liikkeessämme tai puhelimitse. Lähtökohtaisesti uurnat ovat kaikki maatuvia ja ne valmistetaan puusta tai maatuvasta metalli- keramiikkaseoksesta. Poikkeuksena kolumbaario- eli uurnaholvi-uurnat, jotka ei maadu, vaan kestävät hautaurauha-ajan eli vähintään 25 vuotta. Maahan laskettavat uurnat kestävät n. 15 vuotta maatua, jonka jälkeen tuhkat ja uurna muuttuu taas maaksi, osaksi luonnon kiertokulkua. Maatuvissa uurnissa on

lähes aina mukana kantonarut, joiden avulla uurnan voi laskea arvokkaasti maahan uurnanlasku tilaisuudessa.

Nykypäivänä uurnia löytyy monenlaisia ja tyylisiä, kuitenkin säilyttäen niille asetetut standardit. Parhaimmillaan uurna kuvastaa vainajaa itseään ja luo arvokkaan ja rauhallisen tunnelman. Autamme mielellämme löytämään teille sopivan vaihtoehdon läheisenne viimeiseksi leposijaksi. Liikkeessämme on esillä erilaisia uurna vaihtoehtoja eri valmistajilta. Suosimme valikoimassamme kotimaisia valmistajia sekä pienkäsityötä. Moniin kotimaisiin arkku malleihin löytyy myös tyyliin sopiva uurna, jolla voi kunnioittaa vainajan elettyä elämää yksilöllisemmin. Uurnan laskuun voimme tehdä uurnalle sopivan kukkakoristeen niin halutessanne.

Ota yhteyttä, vastaamme mielellämme kysymyksiisi

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen tietosuojakäytäntö ja Käyttöehdot ovat voimassa.