Muistamisen arvoisiin hetkiin

Surusidonta

Kauniit jäähyväiset

Surukukilla, kuten hautalaitteilla tai surukimpuilla hyvästellään poismennyt läheinen. Arkun päälle asetetaan yleensä arkkukoriste, vainajan viimeistä matkaa kaunistamaan. Arkkukoristeen ja muiden surukukkien tyyli ja leikkokukkien valinta on usein hyvin henkilökohtainen ja kukkien tyyli voikin kuvata vainajaa tai liittyä vaikka johonkin yhteiseen muistoon. Usein surukukiksi valikoituu klassisia sävyjä, kuten valkoista, sinivalkoisen yhdistelmää ja punaista, mutta nykypäivänä on jo melko yleistä valita leikot ja niiden sävyt rohkeammin omien toiveiden ja mieltymysten mukaan.

Nooassa autamme mielellämme valitsemaan surukukat ja arkkukoristeen hautausjärjestelyiden yhteydessä ja muissakin tilauksissa ammattitaidolla. Toteutamme toiveesi aina parhaamme mukaan sesongin ja kukkien saatavuuden puitteissa. Tilaukset on suositeltavaa tehdä hyvissä ajoin, jotta voimme taata kukkien saatavuuden. Liikkeestämme löytyy kuvasto, johon olemme koonneet erilaisia ja tyylisiä surusidonta malleja, joita olemme viime vuosina toteuttaneet, mutta mielellämme toteutamme myös erilaisia toiveitanne esimerkiksi omista mallikuvistanne.

Meiltä voit tilata surukukat verkosta ekukan kautta, jolloin toimitamme surukukat ilmoittamaanne kappeliin siunaustilaisuutta varten. Tilauksen voi tehdä myös suoraan liikkeestämme asioimalla paikan päällä, soittamalla tai sähköpostilla. Nooan hoitamissa hautajaisissa toimitamme surukukat veloituksetta siunaus- ja muistotilaisuuteen. Tällöin tilaus tulee tehdä suoraan liikkeemme kautta.

Surukukkiin, kuten hautalaitteisiin ja surukimppuihin valitaan yleensä myös jokin värssy tai henkilökohtaisemmat viimeiset sanat, jotka luetaan surukortista tai -nauhasta arkun äärellä siunaustilaisuudessa. Kirjoitamme surukortit aina käsin ja laminoimme, jotta ne ovat säänkestäviä ja säilyvät haudalla pidempään. Kortit voi myös hakea myöhemmin hautapaikalta kotiin muistoksi. Seurakunta pitää kukkia  hautapaikalla n. 2 viikkoa. Surunauha on juhlallinen ja näyttävä lisä surukukkiin. Surunauhan värssyn kannattaa olla maltillisen mittainen, jotta nauha on mittasuhteiltaan toimiva ja helppolukuinen. Tästä linkistä pääset selaamaan erilaisia värssyjä, joita olemme sivuillemme koonneet valintaanne helpottamaan.